Sinds 1 september 2015 omvat onze scholengemeenschap Spectrumcollege, die al sinds 1999 bestaat, acht scholen. We verwelkomen van harte  VIBO Sint-Barbara in ons midden.  Samen willen we optimaal onderwijs aanbieden, met respect voor elkaars eigenheid. Kortom: we blijven gaan voor 'eenheid in verscheidenheid'.

 

Onze naam:
Een spectrum is een scala aan opeenvolgende kleuren, keuzes? Hoewel het geen letterwoord is, verwijst het naar samenwerken, synergie, personeel, persoonlijkheid, eigenheid, evangelie, engagement, context, cultuur, talenten, toewijding, respect, reflectie, uitstraling, uniek zijn, menselijkheid, motivatie,...

Ons logo:
Flexibiliteit staat centraal. De basis is een 7-hoek, die 7 keer wordt herhaald, zodat weer nieuwe figuren ontstaan. Vanuit de basiskleuren cyaan, magenta, yellow & black, kunnen alle andere kleuren worden samengesteld.

Onze slogan:
'En je kan alle richtingen uit' staat nog steeds voor de kracht en de belofte van Spectrumcollege, een kwaliteitsvolle richtingwijzer en solide springplank voor een mooie toekomst.

Het concept vormt een identiteit in constante beweging, die een waaier van mogelijkheden biedt. We creëren zo een eigentijds logo met een sterke visuele herkenbaarheid, en tegelijk een mooie metafoor voor onze scholen: een stevige basis van waaruit alles kan bewegen.

We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe identiteit de start is van een veelbelovend en boeiend vervolgverhaal voor Spectrumcollege. En we kijken er naar uit om dit samen met u vorm te geven.