Praktische informatie

Over ons

We zijn een kleine, moderne, katholieke middelbare school in Paal.  De meeste inwoners uit deze Beringse deelgemeente kennen ons allicht ook wel onder de naam OLVI. Ondertussen wijzigden we onze naam naar Spectrumcollege campus Paal, maar de kwaliteit en de zorg die we elke dag opnieuw leveren blijven onveranderd!

In de eerste plaats richten wij ons op de leerlingen uit de buurt. De stap naar het middelbaar onderwijs wordt vaak onderschat. Voor de jongeren is het een vreemde nieuwe plek, nieuwe klasgenoten, opnieuw de jongste zijn, een andere leerkracht voor (bijna) elk vak,… Voor volwassenen misschien ‘a piece of cake’, maar voor de jongeren soms een heuse uitdaging. Vandaar dat wij de kinderen proberen een bekende, kleinschalige en gemoedelijke omgeving aan te bieden die heel vergelijkbaar is met die van de lagere school. Op deze manier kunnen wij hen helpen de overstap makkelijker en leuker te maken.

Ondanks die kleinschaligheid heeft Campus Paal alles te bieden wat een eerste graad secundair onderwijs nodig heeft. Bij ons word je op een goede manier klaargestoomd om na twee jaar de juiste studierichting te kiezen. Naast de traditionele lessen proberen wij als school ook extra activiteiten aan te bieden zodat niet alles theoretisch blijft. ‘Al doende leert men’ is dan ook ons motto! Maar omdat een nodige brok ontspanning ook nodig is, proberen we regelmatig het leuke aan het nuttige te koppelen door allerlei activiteiten te organiseren: ‘OLVI goes art’, Dikketruiendag, ‘Het gezond ontbijt’,… In deze folder kan u enkele sfeerbeelden en ervaringen zien en lezen. Meer weten? Kom dan naar onze infodag of neem een kijkje op onze website of Facebookpagina.