Welkom op onze website!

Wat heeft onze actieve school jou zoal te bieden?

Dat vind je ook terug op onze Facebookpagina met nieuwtjes, foto's...
Je krijgt er een beeld van wat onze school je biedt, binnen en buiten de lessen, dag in dag uit.

welkom in 
  Spectrumcollege  

  Middenschool Sint-Jan  
 

Deze website biedt je natuurlijk ook veel informatie over onze school. Leuke foto's en filmpjes over schoolactiviteiten, uitgebreide informatie over ons studieaanbod, nuttige weetjes over het dagelijks leven op school, duiding bij onze leerlingenbegeleiding... 
Op deze site vind je dus héél wat info. Links leiden je naar de juiste plaats.
    

 

Kom naar ons INFOMOMENT
en ontdek hoe wij jou op de juiste weg naar jouw toekomst zetten!

     
   

Meer info over de inschrijvingen lees je via deze link.

 

In de schijnwerpers

Infoavond in CC Casino Beringen op 7 maart

Voor een nokvolle zaal stelden onze leerlingen en personeelsleden onze middenschool voor aan leerlingen en ouders van het zesde leerjaar lager onderwijs. "Een eigentijds, modern en leerrijk infomoment!", hoorden we zeer vele ouders en leerlingen zeggen.

 

Op SKIREIS MET SINT-JAN, daar spreek je later nog van! - Krokusvakantie Speikboden Noord-Italië

 

2A2 loopt 100 km voor Broederlijk Delen

Leerlingen organiseren jaarlijks verschillende activiteiten t.v.v. Broederlijk Delen.
Klas 2A2 liep, samen met leraren, 100 rondjes van 1 km op Spectrumcollege campus Beringen.
Een makkie, naar verluidt.
Voor volgend schooljaar wordt al gedroomd van... 1000 km.

 


Pannenkoekenfestijn & Preventienamiddag eerstejaars

Dinsdag 6 februari was weer een leuke maar ook leerrijke dag in Sint-Jan. Samen met hun leraren zorgden de leerlingen van voeding-verzorging voor een heus pannenkoekenfestijn. Een gewoonte in onze middenschool.
In de namiddag was het dan preventiedag voor onze eerstejaars. In spelvorm werkten onze leerlingen rond cyberpesten, internetpreventie en sociale media.


MONDIALE DAG

Op vrijdag 2 februari vond onze tweejaarlijkse mondiale dag plaats.

Allerhande leuke activiteiten openden de ogen van onze leerlingen voor andere culturen, hun muziek, voedsel, gewoontes en gebruiken…

Zo een mondiale dag is altijd het ideale moment om stil te staan bij de wereld rondom ons. 

 

STEMMIGE KERSTDAGEN EN BESTE WENSEN VOOR 2018

We wensen alle leerlingen een fijne kerstvakantie. Aan onze leerlingen en hun ouders verder natuurlijk ook een vrolijk kerstfeest en alvast onze beste wensen voor 2018!

                                     


VEEL SUCCES!

Op maandag 11 starten de examens.

We wensen al onze leerlingen heel veel succes! Geloof in julliezelf, studeer grondig en bijt een weekje op je tanden! Jullie kunnen het!

 

DE SINT OP BEZOEK

Neen, ze vergaten de leerlingen van Sint-Jan ook dit jaar niet. Op dinsdag 5 december brachten Sint en Piet een bezoek aan alle klassen van onze middenschool. Voor alle leerlingen en personeelsleden hadden ze wat lekkers bij.

 

HERFSTVAKANTIE

Het eerste gedeelte van een drukke periode zit erop! Nu kunnen leerlingen en personeelsleden allemaal even uitrusten en de batterijen weer opladen! Geniet van deze vakantie!


POSTERBEURS

Naar goede gewoonte sloten we in Sint-Jan het eerste deel van het eerste trimester af met een posterbeurs.

 

DAG van de JEUGDBEWEGING in SPECTRUMCOLLEGE CAMPUS BERINGEN

Ook dit jaar was de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ weer een te gekke dag op onze school. Muziek, dans, allerlei opdrachten, soep, frietjes... Om van te genieten en te smullen.
Een dikke merci hiervoor aan de Beringse jeugdbewegingen, de jeugddienst van Stad Beringen en aan alle Chiro- en Scoutsleerlingen die vandaag in uniform naar school kwamen.

 

SCHRIJF-ZE-VRIJdag

Op onze school leer je ook voor het leven.Op donderdag 19 oktober namen tal van leerlingen deel aan de jaarlijkse Schrijf-ze-VRIJdag. Opnieuw zijn we trots dat zoveel leerlingen opkomen voor een vrije meningsuiting.

 

PREVENTIEDAG VOOR 2A en 2BVL

 

Op onze school leer je ook voor het leven. Dat deden de leerlingen van 2A en 2BVL zeker op hun preventiedag. De werkgroep Preventie op School stak met reportages, getuigenissen, films en informatieve spellen een leerrijke dag in mekaar over gok-, game- en drugsverslaving.

 

SINT-JAN IN DWARS DOOR HASSELT 2017

Deze editie van Dwars door Hasselt was er eentje met zon en ook heel veel regen. Onze Sint-Janners lieten het niet aan hun hart komen. Iedereen liep voor wat hij/zij waard was. Niets dan blije gezichten dus bij de leerlingen en de leraren.

 

1B BOWLT

De boog moet niet altijd gespannen zijn. Al sportend kan je ook veel (van elkaar) leren. En dus trok 1B donderdagnamiddag naar het bowlingcenter. We zagen topsporters aan het werk.

 

STRAPDAG: STAPPEN EN TRAPPEN!

Op vrijdag 22 september vond onze eerste STRAPDAG van dit schooljaar plaats. We moedigden onze leerlingen aan om zoveel mogelijk per fiets of te voet naar school te komen. Promotie voor duurzaam en veilig verkeer!

 

PER FIETS OP EXCURSIE AARDRIJKSKUNDE en NATUURWETENSCHAPPEN

Alle eerstejaars gingen per fiets op studie-uitstap naar de Beringse mijnterril en het mijnpark. Op het programma: leren waarnemen, zich leren oriënteren in het landschap en biotoopstudie. 

 

SPORT- & KENNISMAKINGSDAG VOOR 1A en 1B

Een sport- en kennismakingsdag... Dat stond er vrijdag voor de eerstejaars op het programma. Onder begeleiding van hun klassenleraren en de sportleerkrachten trokken ze hiervoor naar het Zilvermeer te Mol. En of er samen gesport werd...

 

GROETJES UIT SINT-JAN

Onze leerlingen van 1A en 1B raken zoetjes aan gewend aan hun nieuwe school. Hun basisschool zijn zeker nog niet vergeten. Daarom deze groetjes uit Sint-Jan.

 

START VAN EEN NIEUW SCHOOLJAAR

De stap naar het middelbaar is altijd extra spannend. Voor vele leerlingen is het een nieuwe school, een nieuwe uitdaging en een zoektocht naar nieuwe vriendjes. In Spectrumcollege Middenschool St-Jan werden onze tieners warm onthaald en wegwijs gemaakt in hun nieuwe school.

Op de nieuwe scholencampus Spectrumcollege in Beringen stappen vandaag 2422 leerlingen binnen. Een stijging van 114 leerlingen ten opzichte van vorig jaar. De nieuwbouw en de nieuwe uitrusting hebben duidelijk indruk gemaakt. We wensen al deze leerlingen, hun leraren en secretariaatsmedewerkers een fantastisch en succesvol schooljaar toe.

 

Om nog eens terug te zien