Nuttige info

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er de mogelijkheid om in de avondstudie te blijven. Deze start om 15.25 uur en eindigt om 17.00 uur.

Leerlingen die een toets of taak moeten bijmaken wegens afwezigheid kunnen dit in overleg met de vakleerkracht eveneens doen tijdens de avondstudie.

De boekenverkoop van het schooljaar 2020-2021 zal plaatsvinden op woensdag 26 augustus van 15 uur tot 18.30 uur.

De leerlingen blijven tijdens de middagpauze op school. Indien zij de toestemming van hun ouders hebben, mogen zij de school verlaten om thuis te gaan eten.

Tijdens de examenperiode is er de mogelijkheid om in de namiddagstudie te blijven. Deze gaat door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De leerlingen die in de studie wensen te blijven, moeten zich wel op voorhand inschrijven.

Ouders hebben ook hun inbreng in campus Paal. Al verschillende jaren hebben we een sterk bezette ouderraad van een tiental geëngageerde ouders. Niet zo vanzelfsprekend voor een autonome middenschool waar elk schooljaar bij wijze van spreken de helft van alle leerlingen (én dus ook de ouders!) vertrekt. Onze ouderraad komt een drietal keer per jaar samen. Deze vergadergroep heeft een adviserende functie in het schoolbeleid.

Het straatbeeld van Paal-Centrum is de afgelopen jaren grondig veranderd. Het oude klooster is immers verdwenen en VLS De Buiteling heeft er een prachtige nieuwe, moderne school gebouwd.

In Spectrumcollege Campus Paal konden we dan ook niet achterblijven. Ook daar staat een grondige renovatie in de steigers. De eetzaal en de hele westvleugel worden gesloopt en zullen vervangen worden door een nieuwbouw. Van de oostvleugel blijven alleen de buitenmuren staan. De binnenzijde zal met uitzondering van de klassen op de zolderverdieping volledig vernieuwd worden. Een hele uitdaging voor onze campus, maar in het onderwijs van de 21ste eeuw mochten we deze trein niet missen!

 

Het Spectrumcollege campus Paal maakt deel uit van het Spectrumcollege, dat bestaat uit drie campussen: Beringen, Lummen en Paal. We werken dan ook nauw samen met vooral campus Beringen om de overgang voor de leerlingen zo aangenaam mogelijk te maken. Het overgrote deel van onze leerlingen in Paal maakt dan ook na de middenschool de overstap naar de campus in Beringen.

Ondertussen is de nieuwe campus in Beringen al enkele jaren actief en draait alles er op volle toeren. Door de samensmelting van de verschillende scholen kan campus Beringen dan ook een breed spectrum van studierichtingen aanbieden. Op deze manier kan er kwaliteitsvol onderwijs gegeven worden op maat van elke leerling.

De nieuwe infrastructuur in Beringen biedt talloze mogelijkheden op het vlak van onze pedagogische en didactische aanpak, van samenwerken en samenleven. Omdat alles op één campus geconcentreerd is, kan er gemakkelijk vak- en zelfs richtingoverschrijdend gewerkt worden. Op deze manier kunnen we ALLE leerlingen extra kansen en uitdagingen bieden.