top of page
Logo's-Afgewerkt_Tekengebied 1 kopie 43.png
Image by Xavi Cabrera

Over ons...

"Samen inzetten op een kwaliteitsvolle richtingwijzer
en solide springplank voor een mooie toekomst"

Visie

Met het inrichten van de STEM Academie Spectrumcollege willen we een uniek concept aanbieden in regio Beringen. Door de aangekondigde onderwijshervorming staan we immers voor belangrijke uitdagingen. Eén van de uitdagingen is ervoor zorgen dat er geen talent verloren gaat, dat elke jongere de kans krijgt om zijn of haar talenten te benutten.

 

Onze baseline: "Spectrumcollege Beringen en je kan alle richtingen uit" sluit perfect aan bij de filosofie van de STEM Academie. Samen inzetten op een kwaliteitsvolle richtingwijzer en solide springplank voor een mooie toekomst.

Missie

Onze erkende Lego Education Innovation Studio biedt de mogelijkheid als aan zowel leerkrachten uit het secundair als het basisonderwijs om op een innovatieve manier STEM-onderwijs in de praktijk te brengen. Naast het aanbod rond eenvoudig programmeren, wordt er sterk ingezet op het ontwikkelen van het logisch redeneren en het probleemoplossend denken. Kinderen laten begrijpen hoe technologie een steeds belangrijkere rol inneemt in het dagelijkse leven en hen op een creatieve en efficiënte manier leren communiceren, daarvoor biedt een LEGO Education Innovation Studio heel wat kansen.

 

We leven in een tijd waarin elke school gedwongen wordt tot grote besparingen. Door in regio Beringen de LEGO Education Innovation Studio centraal in te planten, wordt er kostenbewust omgesprongen met werkingsmiddelen. Op deze manier moet niet elke individuele school afzonderlijk investeren in identieke infrastructuur en didactisch materiaal. Door het initiatief op campus Beringen halen we een maximaal rendement uit de gemaakte investeringen.

 

Met de LEGO Education Innovation Studio willen we een opgeving aanbieden waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de lokale organisaties creatief en innovatief aan de slag kunnen en zich zo verder kunnen ontwikkelen.

Knipsel.JPG
bottom of page