top of page

Dagindeling / studie
Campus Beringen Bovenbouw (2de en 3de graad)

Een dag op campus Beringen Bovenbouw bestaat uit zeven periodes van telkens 50 minuten. Zowel in de voor- als in de namiddag is er een korte pauze van 15 minuten. Tijdens de middag is er ruimte voor vrijblijvende activiteiten zoals middagsport, toneel en muziek.

Dagindeling CBB.png

(*) Enkel voor de leerlingen met meer dan 32 periodes per week.

  • Sommige leerlingen van de 2e graad hebben omwille van het leerplan, stages en/of optionele vakken ook nog les tijdens de negende periode.

  • Sommige leerlingen van de 3e graad hebben omwille van het leerplan, stages en/of optionele vakken ook nog les tijdens de eerste periode.

  • Woensdagvoormiddag: 3e graad van 9u10 tot 12u45

  • Woensdagnamiddag: vrij

Middagregeling

De leerlingen van de 2e graad, mogen de campus ’s middags niet verlaten.

De leerlingen van de 3e graad mogen altijd de campus verlaten tijdens de middagpauze op vertoon van hun leerlingenpasje.

Namiddagstudie (examens)

In de bovenbouw vindt deze studie elke namiddag plaats van 13 uur tot 15.40 uur.  Je dient je wel op voorhand in te schrijven voor deze studie.

Avondstudie

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de leerlingen (uitgezonderd de leerlingen van het CL&W) in de avondstudie blijven. Deze start om 15.30 uur en eindigt om 16.200 uur. Wie in de bovenbouw voor avondstudie kiest, doet dat voor alle 3 de vermelde weekdagen. Inschrijven doe je via een brief die je meekrijgt bij de start van het schooljaar.

Openingsuren Hair & Beauty

Ons salon ‘Hair & Beauty is niet enkel een klaslokaal. De leerlingen zetten hun theorie er ook om in de praktijk. Vandaar dat het salon een volwaardig operationeel salon is waar je terecht kan voor haar en verzorging.

Openingsuren kapsalon (tel. 011 49 34 18)

  • woensdag: 9u20 – 11u30

  • donderdag: 9u20 – 11u30 en 13u45 – 16u00

  • vrijdag: van 9u20 – 11u30

Gelieve steeds twee handdoeken mee te brengen.

 

Openingsuren schoonheidssalon (tel. 011 49 34 17)

maandag: 9u30 – 11u30
dinsdag: 9u30 – 12u30
vrijdag: 13u30 – 16u00

Gelieve mee te brengen:

  • gelaatsverzorging: drie handdoeken, twee compresdoekjes

  • lichaamsverzorging: twee grote handdoeken, twee gewone handdoeken, twee compresdoekjes

  • voetverzorging: twee handdoeken en twee compresdoekjes

Bereikbaarheid
De LIJN

Adres: Bogaarsveldstraat 13, 3580 Beringen 

Onze school ligt in het centrum van Beringen en is zeer gemakkelijk met de fiets en het openbaar vervoer te bereiken.

Lijn-Halte-Bogaersveld (1)_edited.jpg
Lijn-Halte-Beringen busstation_edited.jpg

Ander vervoer

Adres: Bogaarsveldstraat 14, 3580 Beringen 

Boekenverkoop
Campus Beringen Bovenbouw

Meer informatie volgt tijdens de zomervakantie.

Schoolreglement
Campus Beringen Bovenbouw

Laptop - BYOD
"Bring Your Own Device"

NETWERK

Het Spectrumcollege heeft de voorbije jaren geïnvesteerd in een performant, professioneel en goed uitgebouwd netwerk. Elke leerling kan nu al met zijn eigen "device" (gsm, laptop, enz.) inloggen op het netwerk van de school. 

 

LAPTOP

Uw zoon of dochter zal vanaf volgend schooljaar intensiever gebruik maken van de laptop in de klas.  Op die manier trachten we nog meer "op maat" van de leerling te werken. 

Digitalisering blijft een middel en is geen doel op zich. Wij verwachten niet dat alle leerlingen op ieder moment en iedere dag hun laptop ter beschikking hebben. Indien de leerkracht met het digitale device wil werken, verwittigt hij/zij de klas op voorhand. Dit zal alleen gebeuren wanneer het nodig, nuttig en zinvol is. 

Ook wat het gebruik van de laptop betreft kan er gedifferentieerd worden. We hebben zowel oog voor leerlingen die remediëring nodig hebben als voor leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken. Wanneer een leerling helemaal mee is, kan hij/zij alleen een toestel meebrengen en individueel uitdagingsoefeningen voorgeschoteld krijgen.

 

PRAKTISCH

Indien je al over een laptop beschikt, kan je dat toestel meenemen naar school. Beschik je nog niet over een laptop? Dan kan je volgend schooljaar een toestel aankopen of ontlenen via de school of een van onze partners.  Je mag dit toestel ook mee naar huis nemen om daar te gebruiken.  

Alle verdere praktische informatie per jaar vind je terug op byod.spectrumcollege.be

Oudercomité

Het oudercomité wil op een opbouwende wijze meewerken aan de realisatie van het opvoedingsproject van onze school. Alle ouders van leerlingen van het Spectrumcollege Campus Beringen Bovenbouw kunnen er lid van worden. 

Wil jij graag aansluiten in het oudercomité of heb je een vraag?
Contacteer ons indien je interesse hebt of vragen over bezorgdheden en problemen hebt.

Bedankt voor de inzending!

Grondplan

campusplan Beringen.jpg
bottom of page