top of page

Dagindeling / studie
Campus Beringen Middenschool (1e graad)

Een dag op campus Beringen Middenschool bestaat uit zeven periodes van telkens 50 minuten. Zowel in de voor- als in de namiddag is er een korte pauze van 15 minuten. Tijdens de middag is er ruimte voor vrijblijvende activiteiten zoals middagsport, toneel en muziek.

Dagindeling (per lesuur)  cbm_edited.png
Middagregeling

De leerlingen van de 1e en 2e graad die toestemming hebben van hun ouders én op een straal van 3 km van de campus wonen, mogen de campus ’s middags verlaten om thuis te gaan eten. 

Namiddagstudie (examens)

Tijdens de examenperiode kunnen leerlingen van de middenschool in de namiddagstudie op school blijven studeren. Deze studie vindt plaats op maandag, dinsdag en donderdag. Wie aan de namiddagstudie wil deelnemen, schrijft zich vooraf voor alle namiddagstudies in.

Avondstudie

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de leerlingen in de avondstudie blijven. Deze start om 15.45 uur en eindigt om 16.45 uur. Wie in de middenschool voor avondstudie kiest, doet dat voor alle 3 de vermelde weekdagen. Inschrijven doe je via een brief die je meekrijgt bij de start van het schooljaar.

Busstudie

Naast de avondstudie bestaat ook de ‘busstudie’. Die is bedoeld voor leerlingen van de middenschool die na schooltijd een tijdje moeten wachten op de lijnbus naar huis. Tussen 15.45 uur en 16.30 uur kunnen deze leerlingen in een klaslokaal terecht om te studeren.

Boekenverkoop
Campus Beringen Middenschool (1e graad)

Meer informatie volgt tijdens de zomervakantie.

Bereikbaarheid
De LIJN

Adres: Bogaarsveldstraat 14, 3580 Beringen 

Onze school ligt in het centrum van Beringen en is zeer gemakkelijk met de fiets en het openbaar vervoer te bereiken.

Lijn-Halte-Bogaersveld (1)_edited.jpg
Lijn-Halte-Beringen busstation_edited.jpg

Schoolreglement
Campus Beringen Middenschool (1e graad)

Ouderraad

Meer informatie volgt.

Laptop - BYOD
"Bring Your Own Device"

NETWERK

Het Spectrumcollege heeft de voorbije jaren geïnvesteerd in een performant, professioneel en goed uitgebouwd netwerk. Elke leerling kan nu al met zijn eigen "device" (gsm, laptop, enz.) inloggen op het netwerk van de school. 

 

LAPTOP

Uw zoon of dochter zal vanaf volgend schooljaar intensiever gebruik maken van de laptop in de klas.  Op die manier trachten we nog meer "op maat" van de leerling te werken. 

Digitalisering blijft een middel en is geen doel op zich. Wij verwachten niet dat alle leerlingen op ieder moment en iedere dag hun laptop ter beschikking hebben. Indien de leerkracht met het digitale device wil werken, verwittigt hij/zij de klas op voorhand. Dit zal alleen gebeuren wanneer het nodig, nuttig en zinvol is. 

Ook wat het gebruik van de laptop betreft kan er gedifferentieerd worden. We hebben zowel oog voor leerlingen die remediëring nodig hebben als voor leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken. Wanneer een leerling helemaal mee is, kan hij/zij alleen een toestel meebrengen en individueel uitdagingsoefeningen voorgeschoteld krijgen.

 

PRAKTISCH

Indien je al over een laptop beschikt, kan je dat toestel meenemen naar school. Beschik je nog niet over een laptop? Dan kan je volgend schooljaar een toestel aankopen of ontlenen via de school of een van onze partners.  Je mag dit toestel ook mee naar huis nemen om daar te gebruiken.  

Alle verdere praktische informatie per jaar vind je terug op byod.spectrumcollege.be

bottom of page